Список контактів мобільного телефону - "персональні дані" PDF Печать
20.05.2012 23:04

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

ЛИСТ

від 02.04.2012 р. N 10/1106-12

Щодо персональних даних

Державна служба України з питань захисту персональних даних розглянула лист щодо визначення терміну "персональні дані" і в межах компетенції зазначає таке.

Відповідно до визначення, наведеного у статті 2 Закону України "Про захист персональних даних" (далі - Закон), персональними даними є відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Первинними джерелами відомостей про фізичну особу є: видані на її ім'я документи; підписані їй документи; відомості, які особа надає про себе (частина четверта статті 6 Закону).

Відповідно до міжнародних стандартів термін "персональні дані" повинен охоплювати всю інформацію про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована будь-яким можливим способом. Для визначення факту ідентифікації особи необхідно враховувати всі можливі засоби для ідентифікації зазначеної особи.

При визначенні приналежності певних відомостей про фізичних осіб до персональних даних рекомендуємо враховувати Рішення Конституційного Суду України від 20.01.2012 р. N 2-рп/2012 у справі за конституційним поданням Жашківської районної ради Черкаської області щодо офіційного тлумачення положень частин першої, другої статті 32, частин другої, третьої статті 34 Конституції України.

Конституційний Суд України, даючи офіційне тлумачення частин першої, другої статті 32 Конституції України, вважає, що інформація про особисте та сімейне життя особи (персональні дані про неї) - це будь-які відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована, а саме: національність, освіта, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, матеріальний стан, адреса, дата і місце народження, місце проживання та перебування і т. п., дані про особисті майнови і немайнови відносини даної особи з іншими особами, зокрема членами сім'ї, а також відомості про події та явища, що відбувалися або відбуваються в побутовому, інтимному, товариському, професійному, діловому та інших сферах життя особи, за винятком даних щодо виконання повноважень особою, яка займає посаду, пов'язану із здійсненням функцій держави або органів місцевого самоврядування.

Виходячи з вищевикладеного, Служба рекомендує відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована, які перебувають у візитниці, адресної книзі електронної пошти підприємства та списку контактів мобільного телефону, відносити до визначення "персональні дані" фізичної особи.

Голова Служби

О. Мервінський

 

Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, войдите в систему или зарегистрируйтесь

Календар новин

2024
Май
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Актуальна версія

Бухгалтерская программа по расчету зарплаты
При копировании, обратная ссылка обязательна!
Salary.net.ua - 2010-2024
Audio Streamed by the BroadWave Streaming Audio Server by NCH Software.