Щодо індексації стипендій PDF Печать
25.08.2017 22:11

 

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 16.03.2017 р. N 30/0/66-17/163

Департамент стратегічного планування та аналізу Міністерства соціальної політики України розглянув запит <...> щодо індексації стипендій і повідомляє.

Відповідно до пункту 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. N 1078 (із змінами) (далі - Порядок), визначено, що у разі підвищення розміру стипендій значення індексу споживчих цін приймається за 1 або 100 відсотків у місяці, в якому відбувається таке підвищення.

Сума індексації у місяці підвищення стипендій не нараховується, якщо розмір підвищення стипендій перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення стипендії.

Якщо розмір підвищення стипендії не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення стипендії, сума індексації у цьому місяці розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення стипендії.

Враховуючи викладене, оскільки підвищення розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії та соціальної стипендії відбулося у січні 2017 року, то значення індексу споживчих цін у цьому місяці як для звичайної стипендії, так і для соціальної стипендії приймається за 1 або 100 відсотків.

Для визначення суми збільшення грошового доходу студента береться загальний грошовий дохід студента до підвищення стипендії та грошовий дохід студента у січні 2017 року після підвищення розміру стипендій.

Сума індексації зменшується на суму підвищення грошового доходу студента. Якщо сума підвищення грошового доходу студента перевищує суму індексації, то у січні 2017 року індексація не виплачується.

Для проведення подальшої індексації індекс споживчих цін має розраховуватись з лютого 2017 року.

Одночасно повідомляємо, що згідно з пунктом 101 Порядку у разі збільшення учням і студентам за результатами семестрового контролю розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії як таким, що мають 10 - 12 балів з кожного предмета за дванадцятибальною шкалою або середній бал успішності "5" за п'ятибальною шкалою оцінювання, а також призначення інших академічних стипендій за результатами навчання, розмір та порядок призначення яких визначаються окремими нормативно-правовими актами (стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, іменні стипендії), обчислення індексу споживчих цін для індексації стипендії продовжує здійснюватись з місяця призначення розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії.

Якщо студент втратив право на призначення академічної стипендії і отримував лише соціальну стипендію, а в подальшому за результатами семестрового контролю академічна стипендія була знову призначена, то обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації такої стипендії здійснюється з місяця повторного призначення академічної стипендії.

При цьому нарахування індексації для соціальної стипендії зберігається.

 

Директор Департаменту стратегічного
планування та аналізу

Н. Підлужна

 

 

Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, войдите в систему или зарегистрируйтесь

Календар новин

2024
Март
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Актуальна версія

Бухгалтерская программа по расчету зарплаты
При копировании, обратная ссылка обязательна!
Salary.net.ua - 2010-2024
Audio Streamed by the BroadWave Streaming Audio Server by NCH Software.